mirulfiqa

mirulfiqa

kita punye...

Wednesday, March 30, 2011

EMAS dari tanganku buatmu.....



JIKA KAU FIKIRKAN KAU BOLEH....KAU PASTI BOLEH MELAKUKAN...
JIKA KAU FIKIRKAN RAGU-RAGU USAHAMU TIDAK MENENTU....
lalalala~~~~~~
~

hehe sukanya pakcik..dpt emas BOLA TAMPAR...wlaupun tpaksa bkongsi pingat tu dgn AYIE n PIJIE....by the way,syukur coz pakcik dpt bantu MEBA kutip point...
JOHAN dpt 30mata..so ktorg ad 10
org = sorg bg 3mata..... ok la tu~~~ (gaya saida)

pasni pakcik nk usaha lg...bg dpt pingat EMAS "hak milik kekal n tpelihara" dlm BOLA SEPAK nxt week..hope makcik doakn kjayaan pakcik n pkcik2 yg len k....ruginya pakcik coz makcik xdpt dtg nty kn?? :( xpela,pakcik score byk2 nty utk makcik FIQA yg tsyg k....

itu shja entri pakcik pd kali ni...

MAJULAH SUKAN UTK MAHSA...... (^-^)


Friday, March 25, 2011

bila la agaknye....




ermmm..
sem depan..tahun depan...setahun lagii..
aduh..lambatnye abis blaja..
lambat juga aku nk...........

nk ape??
nk kawen la...
ermm..lame pn lame la..
yg penting hati aku tetap kat die..
xmo dah pk yg lain..

bila la die nk dtg merisik..
bila la..nk sarung cincin tanda aku ni kepunyaan die..
hehhe..
bukan gatai..
tp bnda baik kena dahulukan kn??
xnk tgguh lame2...
hati ni dah betol2 terpaut pada yg terakhir..

dah cukup dah segalanya..
insyaAllah~
moga Allah perkenankan hajat kami yg dah lame dah mnunggu..


Wednesday, March 23, 2011



sape ni????



ha ni ha..sape nih???


pakai bju melayu lak..isshhh sape ni????


laa..ghope tu plak...isshhh..ni sape ni???

jangan ganggu mamatn nih!!!!
die amirul hafiz...
die ni bakal rmmte sy...!!!!
jgn ade sape2 yg brani usik..amik..goda..curi..mahupun rampas~!!!!
die nih saya punye!!!!
jgn ganggu die...
n paling penting..jgn ganggu kami la ye..ngeeee~

motif : sy ngantok..n xde keja..tu yg wt sume nih..yeahh


Saturday, March 19, 2011

mirul..fiqa..

Assalamualaikum...
amirul..
afiqah...

dua nama kan..??
dua org kn??
tapi satu cinta..

Ya Allah...jika benar amirul hafiz untuk ku..
simpan kan die untuk aku...
kerana kau penentu segalanya...

Amirul hafiz...
die adalah bakal roomate afiqah...
insyaAllah...

terima kasih...
jagalah saya mcmne mak mengharapkan awk mmpu jge saya...
saya sygkn awk...

2tahun lagi...
insyaAllah..ade ikatan kekeluargaan antara kita...
(^_^)

Monday, March 14, 2011

Terima Kasih


Salam...
hai syg...
hadoi...
rnduu sudah..
nak ucapkan jutaan+ ribuaan TERIMA KASIH
sbb memberi layanan terbaik sbg tetamu di melaka...
belnja mkn..
bawak g jalan2...
terima ksih yea....


Friday, January 14, 2011

selamat hari raya......

salam...
perkataan kat atas ni bkn la nak wish selmat hari raya kt mirul..
bila kita sebut pasal raya..mesti ade maaf memaafi kn??
jadi fiqa nk mintak maaf kat amirul...
fiqa tau fqa salah byk benda kt amirul..
jadi bg fiqa peluang tok baiki salah fiqa..

pasal mlm td..ye mmg btol..
fqa nampak amirul pn turut bermasalah dalam hubungan ni...
fqa - mungkir janji
mirul - terlalu mengahalang sampai perkara yang tak salah pn jd salah--dah buat sy macam istri yg sah..

salah kn kita berdua..
masing2 terlalu suka menghukum..kena la agknye..
ade je yg tak kena gn hubungan ni..
mungkin kita tak jge dgn betol..

1st............
pasal jawatan tu..
pada asalnye..sy berat nak terima..
mase dekan cakap..
fqa trpikir dalam hati...
" hadoi...cmne la nk cakap gn mirul ni...???"
tp bila dekan cakap tak pe la..kita cuba dulu..
amik sebagai tggjwb pada fakulti..
k...fqa cuba open...
then..fqa accept..
ble kua dari fakulti..dalam otak sy fkir..ape agaknye nk ckp gn mirul ni...mati la aku....
fqa ckup takut..tp tak pe la..fqa cuba..
bila keadaan da jd cmni...
baru fqa sedar peritnye nak jelaskn segalanye..
hati ni sakit pn ade...

sbb tu fqa nk mintak maaf kat amirul..
fqa akui mmg slah fqa..
tp amirul...bg fqa semangat tok pgg tggungjwb tu k??
jauh dalam hati fqa nk cmni berterusan..
tak biase,,,

ermmtukar la..sy awk pulak..
erm smlm sy ckp gn awin...

" mlm ni takde mud la awin..sory k..x mmpu nk gurau2.."

" ni msti ade mslh gn mirull...kn??"

" a'ah...nth la..cmni la kmi...dah tak tau nk wtpe..."

" takpe pika..sabar ye...."

" sabar pn sabar gk...tp win..aku tak tau dah nk terngkan cmne..."

" pelik ekk....npe la bleh jd mcm tu..."

" nth la win....da mcm laki bini plak.."

" heheheh...."

ape yg sy tau..sy nak tido je mlm td..senag bila dah bgun tdo lupe sume masalah...
sakit otak pikir...

tgk pg ni..Allhamdulillah sy dah tau n sedar mmg ade jgk salah sy...
nak tak nk..kena la terima..
rupe2nye...
masing2 keras pale..
isshhhh.....

hopefully syg maafkan sy..
wlauape pn...sy cintakan syg lgi...
wassalam....



Wednesday, January 5, 2011

alahai amirul syg,,,,,

macam ni...tadi syfiq msj...die cakap..
benda yg die dapat ni tak boleh tunda ke???
nak tau nape die tanye sy...tapi tak tanye angah or kokde,....??
sbb sepanjang cuti hari tu...dah banyak kali sy kol org yayasan n org
kat kolej raja alias n9...
sampai org tu pn dah kenal sy ni sape,...sbb byk kali sy kol
tok dapatkan kepastian yang adik sy . sorg kawan die akmal tu
dapat masuk yayasan felda...
mula2 org kt kolej tu cakap nama syfiq n nama kwn die tu kena KIV sbb tak ade penempatan
syafiq rsau la..
die dah marah2...
sampai dah 27 hb...sy kol lagi tnye cmne,..
then org tu ckp die akan cuba sedaya upaya carikan penempatan tok adik sy...
sedih die...then 3hb sy kol lg...sy tanye cmne...sbb lau
nak diikutkan 10hb daftar tp org tu tak bg kata putus sama ade dapat ke tak..
rsau la die...saya pn rsau..
kami ni dah la duit xde...
nak beli barang2 syfq lagi...
nak buat itu ini..
xde sape yg mmpu selalu follow up die lau bkn sy...
sy kena jgk tolg adik sy tu..
sy tak nak die susah...
sy penah rase susah cmne nak smbung belaja...
then..tbe2 pg tadi org kolej raja alias tu kol syfiq..
die soh g pej kledang amik surat tawaran yg diowg fax kn
tok syfiq...
Alhamdulillah...die dapat gak masuk intake pertama ni..
tp masalahnye tak de sape nk uruskan die..kesian..die tak tau pape..
then mak pn bukan tau sgt...nak harap ayah lgi la..
die tak geng gn ayah...
erm ayah pn wat tak tau je...
then td sy kol die...ade masalah tak...
die kate
" cmne ni...org tu soh fax kn surat jawapan sok jgk...( die mane la tau fax tu cmne...kesian kan??then fax mesti la mahal...)

sy ckp " abg g pej sok..bwk surat jawapan tu..then ckp gn orh pej..org tu soh antar hari ni
jgk gena fax...lau org tu tak nak..bio akk kol pej..tolg marah org tu...ahhh peduli pe sy,,,yg penting adik sy xde masalah..."

" kak...abis tu bank in cmne...owg tu soh bank in secepat mungkin tok turan pendaftaran..."
cuba bayangkan...nak ke kota bukan senang..lgpn die tak tau pape....ayah lg tak tau...
bank card pb xde...cmne die nak wt...
kesian..sy cm nak nangis..tp kuat lg ni...

sy ckp..." xpe abg/...jgn rsau...t akk tolong bank in kan...abg bg je no bank yg kt surat tawaran tu..akk wt kn k???"
then die cakap ok...tmksh kak....
sy kesian kat die....

sekarg da phm???

masalahnye...cmne sy nak tolong bank in kan..wet pn xde...nak nangis....

Friday, October 29, 2010

sedih tahap gaban td.....

ermmmm.............cmni....
hari selasa lepas...pavi amik surat mohan tambah jam krdit kt jitfen tok print n antar kt fakulti...
then....sy pesan kt die...nty nak g settle kn bnda tu...
ajak...
wt same2..sbb sy ni tak tau sgt..
then.
die kate ok....
ptg selasa tu jgk mase kls akaun...
sy tnye pavi...dah amik surat lm???then die kate..."i dah print...dah mtk sign PA n DEKAN..dah antar dah"
sy cam nak penampar je muka die...
sampai hati wt sorg2...
then sy sabar..
sy cakap...
ok fine...later u send to me that letter yg u amik kt jitfen tw,,,
then die ok je..mase tu lupeng tau ayg sedih...lupeng kate xpe nty g gn die je...
ayg pn lega sikit..
tbe2....pagi td kali ke bpe tgk email..xde pn surat tu...
then g kls akaun sy tnye pavi...
die kate lupe....
sakit hati...tnye lupeng lak..
die kate die pn dah settle..
tgk...
sume cam tutttt......................
wt sy sakit je....
sy tak tahan tw...
mmg mood sy tak ok dr pg td..
ditambah lak gn pangai diowg
ayg ngis tanpa henti...
lupeng bg tisu....n said.."xpe...nty i bg surat tu k...then u settlekn...i teman..."
lupeng pjuk...sy rase bdk ppwn mmg nampak..lectrr pnx pasan tp masing2 wt tak tau....
sedih..ptg ni nak settlekan....sbb selasa nak balik dah...ermmmmm...sorg2 je ptg ni...:(


ni la baju tok malam tadi..
tok protokol warne hjau..sy nmpak protokol je yg ikut tema..
tadi samapai2 tros kak ekin cakap..
korg ni sgje nak wt akk menggalabah tahap gaban n marah2...
erm...
ayg pn buat tak tahu je la..
sampai td tros bncang2 gn azam...tenatif berubah tibe2...so kena explain balik..
disebabakan ayg dtg lambat..so die kena terangkan semula kat ayg..
tu je kami bercakap..
kami tak xde borak2 kosong selain pasal text...
saya start baca text sbb azam tu baca ikrar..
lepas baca ikrar....
- doa
-ucapan pengrah
-ucapan cik salinan ( wakil SERANTA)
-ucapan perasmi..( pengerusi majlis belia FELDA wilayah terolak)
-gimik perasmian...ketuk gong 3x
-forum..
moderator..mpp( kak fathiha)
then presiden persada upsi ( kak ikin)
presiden ukm (laki)
presiden persada um ( laki )
diowg tak bawak ramai sgt...
majoriti cm senior sem atas2 tak silap...
tak de sape pn yg kacau sy..
sy tenang...
then penyampaian hadiah..
peraakan keluar v vip...
student makan kat luar audi...
Alhamdulillah...ok..
xde masalah.....
xde sape yg kacau..
dah tu je kot..
blik td bas tggu sume org balik n nek bas..
lame n penuh.
berdiri...
penat kaki sakit...
ok..tu je...

* mtkmaaf sgt2....sy sygkn awk....jgn sbb mc..berpisah cm tu je...love u.

Saturday, October 23, 2010

salam...

knapa ea arini skali lg aku bersedih...ingin mbawa diri tp ntah kemana...ingin menyepi tp sesepi mana yg aku leh pergi kerna itu bukan aku...ingin lari tp sejauh mana aku mampu berlari..
dia dah BERANI memberontak,dia dah BERANI bersuara,dia dah BERANI memperdaya,dia dah BERANI buat xendah...xpa la mungkin itu mahunya dan mungkin itu slh diri kerdil ni.

td hty ni tsentak lg..tgk la senarai nama ahli KDBM tu,.bp rmai laki.np dia xpk aku ha??
pasni ad projek emm memg confirm la rmai laki dlm projek tu.no fon pon bersepah2 r pasni.tu xkesah ag,yg kesah no dia ad la jntan2 simpan.xpela..

dulu ak knal dia bukan la sorg yg jnis suka join bnda2 yg rmai laki. tp skg bla aku tgur dia jwb ape "salah ke??" xpela..mybe aku yg TERLEBIH SUDAH KEJELESAN...klu itu yg dia nk aku turutkan je.
dia pon da bsing "aku bukan suami dia or sape"syurga bwh telapak kaki ibu"...itu memg AYAT HABIS la..memg xdpt dinafikan lg.


AKU SAYANG KAMU

Friday, October 8, 2010

bosannye..................................!!!!!!


bosannya lau satu hari
just bape ketul msj je
yang masuk dr die...................
ermmmmm nothing to say....
mybe tak biase kena tinggal n x peduli cm ni...
selalu tiap mase cntact.............

feel bored....!!!!!!

dah 2 hari........

tak tau la nape......
erm no mood again....
gn die pn same.....
aku da tak tau nak cakap pe......
sakit masih ade lagi...
tak suka di biarkan....
rase nak g je ane2 asalkan aku tak la rase cmni.......tp...
erm.....
i miss him so much...
x tau nape....
just boleh cakap kt blog je....
tiap kali tulis blog msti nangis...

die tak bagi aku nangis...
tp aku tak boleh tahan....
tak kuat lagi...
nak tros terima pe yg die wt..
tp nty aku yg sakit lagi lau die wt benda yg sama lg...
aku ni mcm org bodoh plak ikut je......
asal die wt...maafkan..terima...
then die wt lg....
aku pn terima lg... lg....n lg....
yg sakit aku jgk....
erm......stupid thing rite???
ermmmm.....
miss him so much..... :(


Thursday, October 7, 2010

rindu......tapi.......


erm.....hari ni satu hari aku rase sorg,.... tak de gelak hepi... sume gelak terpakse... tgk fon pn xde pe dah... kosong je.... lau ade pn sakit hati tak sudah.... tapi aku rindu die.... sgt rindu... tak tau nk ngadu kt sape.... erm just pendam je rase ni..... lau di beri kesempatan... aku nak call die.... nak tnye die sihat tak... tadi makan pe.... tadi test ok x.... aku rsau lau test die tak dapat wt lagi.... just nak bg semangat kt die...... erm tapi bila kenang pe yang die wt... aku jadi tak........................... issshhhhhh....................

* sory...... sgt2 sedih.....

Tuesday, October 5, 2010



hehehe.....hamster ni saje.....zu punye hmster...pakwe die bg...
Alhamdulillah...berjaya gak surprise yg aku nk wt hr tu kt die.....
best....
b4 berlaku malam tu sy cuak gler...takut pn ade...hahahah.....
nway....thanxs syg.....
love u.....( ^ _ ^)
hepy besday.....

Thursday, September 30, 2010


SELAMAT HARI LAHIR SAYA!!!!!

nama sy muhammad amirul hafiz bin hussin....
hari ni genap umur sy 20 tahun...semoga pnjg umur sy dan dmurahkn rezeki sy...semoga sy berjaya di dunia dan akhirat... (wish sendiri la pulak hahaha) :)

study kat melaka dgn member,
duk rmai2 4 tahun,
arini 30 september,
umur aku da 20 tahun... :) yeah (pantun utk diriku yg bhrga ini)

Saturday, September 25, 2010


To: Saudari Siti Afiqah Bt Abd. Karim
Subject: Undangan ke Tayangan Perdana filem muzikal pertama Malaysia "MAGIKA" pada 25 September 2010 di GSC Dataran Pahlawan Melaka.
Tema: Magis Cinta Terungkap Kasih

p/s : Sila bawa bersama pasangan anda ke tayangan perdana ini. Hadiah bertuah menanti pasangan yg bertuah pada tayangan tersebut.Sekian terima kasih.

Magisnya cinta terungkap bila dua jiwa sama2 mengenal erti sebenar sebuah cerita cinta itu. Dua insan mengikat tali perhubungan,mengungkap kata2 indah dan mekar. Dua jiwa merungkap kisah terindah cinta mereka dan mengejar cinta yg kekal selamanya...


Sunday, September 19, 2010

Thursday, August 19, 2010

jam 12.00 tgh malam japg birthday my love....sweet 20~~~

HAPPY BIRTHDAY YG KE 20 TAHUN
moga pnjg umur,murah rezeki dan bhgia dunia akhirat...
MIRUL SYG kakak FIQA...HEHEHE
(sy tau awk suka hijau tu pasai ucpn ats tu hijau...maaf la ye xde adiah kali ni)huhu


video

Saturday, August 14, 2010

beRAMADHAN plak kite..

b4 abg MIRUL "story" pnjg lebar..biarlah abg MIRUL ucapkan SELAMAT MNYAMBUT BULAN RAMADHAN kpd sume pminat abg MIRUL terutamnya kak FIQA..HEEEEHEE

>ok ayuh dgr ini cerita...

story 1: al-kisah b4 @ ari2 mghmpiri ramadhan...

Ini kisah sepasang merpati terbang menyusuri ruang angkasa pabila merpati F mahu ketemu sama merpati M..merpati M terbang menaiki pesawatnya utk mjemput merpati F. Lalu merpati "COUPLE" ni btemu dan berehat sktika di DATARAN MERDEKA kerna penat mengibas sayapny... (yo..yo...ooo je)
p/s lihat lmpiran dibwh.....


Sejurus slps itu, merpati ini terbang secara beregu ke MELAKA... di sana, merpati sejoli ini melebarkn sayapny ke STADIUM HG JEBAT... merpati ini kelihatan mesra bsama...terbang kesana kemari,terbang terus,terbang reverse...sumeny bsama...tiada lgsung merpati2 lain yg berani mndekati...huhhuu
bila "offday" mghmpiri "onday"...merpati "duet" ini tpksa berpisah smntra.... tika ini merpati F mula "no woman no cry" heehe... merpati M pujuk lalu say "I LOVE YOU" ..tbe2 merpati F tsnyum..(ngada gila merpati betina ni!!)..dan tika itu merpati F tpksa terbang ke PERAK dgn pesawat merpati M...

story 2: al-kisah LIF yg bpose..

LIF pon nk bpose...bukan mnusia je...ehehe xpaham ea??ok2..
2hari lepas kn...abg MIRUL kn stuck dlm lif msa otw ke kls......ish3 cobaan,.lif pon pnat pose agkny...da la masa ni pose...sesak nafas dibuatny....abg MIRUL cuba kuatkan diri..HEHEHE pastu dlm 15min cmtu ad suara yg suh bsabar..suara PAK GUARD...utk ringkaskn "story " yg pnjg ni..xlama pastu lif pon tbuka..fuhh selamat..kalo x,myb da arwah abg MIRUL duk dlm lif tu...

Thursday, August 12, 2010



awk........
hepi gn awk hari tu...
sampai sekarang still terasa...
sy syg awk tw mirul...

ni dah bulan pose ni....
banyak2 ingt Allah...
amalan ditingkatkan...
k???

awk.....20hb nty...
sy teringin sgt surprise dr awkk.....
hehehe...
tp xpe wk............
xde rezeki kita...
len kali ea?
ade rezeki kita msti smabut same2 tw.....
hehehhe....
awk....

tringat lak sy penah bpuase kt uma awk...
hari tu sy msg mak awk....
hehehe...
just wish selamat bersahur n selamat berpuase....

k la.......
just nice.....
i love u so much...!!!!


Tuesday, August 3, 2010





ni masa LDK seminar tu..kena wt menara belon..





ni masa malam yg kt ampang tu tw..
ni je syg gmbar yg ade...
love u

Wednesday, July 28, 2010

salam...my dear fiqa comei...

tepuk amai2 belalang kupu2,
tepuk fiqa pndai jgn marah2 dulu.... hua3
(nyanyi ni..lalalala~~~)

saya
nsem pon utk awk...
nty owg tny "oi mamat nsem tu ade awek lum??"
dan saya pon bkata2 "ye,ade..awek sy fiqa namany" de pe hal... :p
so
dont marah2 ea mkcik fiqa...
xmo gaduh2..(amaran kerajaan mahsa)

Tuesday, July 27, 2010

1st post la....

huhuh...
salam...
hehehe...teruja..
nak tau nape?
ye la...tibe2..
pakwe aku ni semangt lak nak wt blog..
hahaha......terpengaruh gn aku la tu....
syg2....
macam2 la ea awk ni...
yela...
pape pn...harapan sy cuma satu je..
jangan jdkn blog ni tempat kita
gaduh...
maki2....
cakap tu la...
ngata tu la...
hahahah...tp pe yg sy nak...
awk wt la blog ni tempat
settle prob n lepaskan
ketidakpuashatian awk tu kt sy...
huhuhu...
sy no hal la...accept je...
k...challo....
(^_^)